Stredná odborná škola hotelových služieb a obchodu

Prihlásenie
Hlavná stránka Novinky Blog Žiakom a rodičom Súťaže O škole Kontakt Facebook Bazén Ochrana osobných údajov Elektronická prihláška
  • Naša škola je skokanom roka!

    Skvelá správa od INEKO, ktoré hodnotí školy.
    Naša škola sa v celoslovenskom meradle umiestnila v prvej desiatke skokanov roka – teda stredných odborných škôl, ktoré dosiahli výrazné zlepšenie oproti minulosti.

  • Olympiáda kritického myslenia

    Dňa 13.12.2022 sa online formou  uskutočnilo školské kolo Olympiády kritického myslenia, ktorej sa zúčastnilo päť žiakov našej školy. Žiaci zisťovali, ktoré články sú dôveryhodné, ktoré konšpiratívne, overovali pravosť fotografií, odhaľovali logické chyby, rôzne manipulatívne techniky, hodnotili presvedčivosť argumentov.

    Barbora Váradyová zo IV.MB a Ronald Bihari s Ivanou Parákovou z II.MB postúpili do krajského kola.

    Srdečne gratulujeme a držíme päste aj naďalej.

  • Novoročný obed

    Včera sme mali úžasný novoročný obed pri príležitosti zahájenia kalendárneho roku 2023.
    Pani riaditeľka nám popriala všetko dobré a o zábavu sa postarali naši zahraniční študenti s hudobným repertoárom. 
    Meníčko (dopriali sme nebíčko pre naše chuťové bunky) bola nestarnúca klasika: kvalitný slepačí vývar, rezeň so zemiakovým šalátom a samozrejme kávička a koláčik 

  • Deň otvorených dverí 14. februára 2023
  • Slávnostný Vianočný obed

    Na záver Týždňa Gruzínskej kuchyne, ktorý sa uskotočnil od 12.12 do 16.12. 2022, pre nás pripravili žiaci a pracovníci partnerskej školy z Gruzínska slávnosný Vianočný obed. 

    Spoločne s nami si ho mohli vychutnať aj kolegovia zo Strednej odbornej školy dopravnej na Kvačalovej ulici. 

    Naši priatelia z Gruzínska svojou návštevou neobohatili iba nás o nové gastronomické zážitky, ale spoznali aj našu kultúru, pamiatky a tradície predvianočného obdobia.  

  • Workshop Kritické myslenie

    Dňa 8.12.2022 zavítala do našej školy p. Nikoleta Karasová z portálu www.zmudri.sk, ktorý je známy  svojimi vzdelávacími, veľmi vtipnými a modernými videami na rôzne  spoločenské, praktické, aktuálne, ekonomické a iné témy.

    Pani Karasová viedla so žiakmi IV.MA, V.MB a II.H interaktívny workshop na tému:

    KRITICKÉ MYSLENIE – sociálne siete

    Žiaci boli aktívni, téma im bola veľmi blízka, učili sa kriticky myslieť, odhaľovať manipulácie v médiách, rozoznávať odborné, pravdivé materiály od hoaxov. Pracovali v tímoch, bádali, zisťovali informácie a svoje poznatky prezentovali. Počas dvoch vyučovacích hodín vládla v multimediálnej miestnosti pracovná, tvorivá a  príjemná atmosféra, o čom svedčia aj priložené fotografie.

     

    Text: Ing. Selecká K.

    Foto: Ing. Rajníková T.

  • Župné vianočné trhy vo fotoreporte

    I keď sa vôňa, chute a atmosféra fotografiami preniesť nedajú. Ak ste sa na Župné vianočné trhy nedostali máme pre Vás aspoň pár fotografií... Príjemný druhý adventný víkend. 

  • Župné vianočné trhy

    V mene nášho zriaďovateľa si Vás dovoľujeme srdečne pozvať na Župné vianočné trhy, ktoré sa uskutočnia už tento štvrtok 1.12.2022 v čase od 14.00 do 18.00 na parkovisku BSK - Sabinovská 16 Bratislava

    Spravte si čas a príďte sa pozireť aj na ponuku výrobkov našich žiakov...

  • Deň otvorených dverí
  • Opäť vo svete...

    Tentoraz sme sa zašli inšpirovať k priateľom zo SOŠ a SOU Praha Čakovice. Tradičná jesenná prezentácia pražských stredných škôl - Schola Pragensis vždy ponúkne priehrštie inšpirácií a ako bonus sa stretneme s partnermi a priateľmi z Čakovíc.

  • Súťaž o najkrajšiu tortu

    V sobotu 19. novembra prebiehala súťaž o Najkrajšiu tortu roku 2022. Na takomto podujatí sme samozrejme nemohli chýbať.

  • Cosmos Discovery

    Školský internát zorganizoval v stredu 12. októbra návštevu svetovej výstavy Cosmos Discovery. Žiaci si mohli pozrieť stovky exponátov mapujúcich vývoj pilotovaných vesmírnych letov od historického začiatku až k súčasným plánovaným misiám. Mali možnosť uvidieť ruský Sputnik, Lajku, Gagarina,  americkú raketu Mercury, ale i ruský Lunochod, obrovský model rakety Saturn či originál ruského Soyuzu. Výstava sa im veľmi páčila a chcú sa dostať aj na ďalších internátnych akciách za hranice všedných dní. 

  • SWEET CUP 2022 Prešov

    S týždňovým odstupom si ďalší naši žiaci malo možnosť porovnať svoje zručnosti na medzinárodnej súťaži. Tentoraz nás v Prešove na SWEET CUPe reprezentovali cukrári, čašníci a kuchári.

  • Končíš základku - vyber si strednú školu

    Tradičná prezentácia stredných škôl sa uskutočnila v piatok v OC Bory Mall. Pozrite sa ako sme sa prezentovali...

    Prezentáciu stredných škôl vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti trdične organizuje Bratislavský samosprávny kraj. Rovnako ako pri všetkých predošlých ročníkoch tejto akcie sme nechýbali ani my.

  • Z chorvátska s víťazstvom
  • Držte palce...

    Naša výprava na medzinárodnú súťaž "Dni turizmu a pohostinstva" už je na mieste v Chorvátskom Zaboku. Držte im palce :)

  • Slávnostný obed k 45. výročiu

    Aspoň pár fotografiami sa ešte vrátime k slávnostnému obedu pri príležitosti 45 výročia založenia našej školy, slávnostné menu pripravili skvelí gruzínski kuchári pod vedením Manuela

  • Dni Gruzínskej kuchyne #4

    Posledné tohtotýždňové menu od našich šikovných priateľov z Gruzínska je pripravené na zajtra a je zložené z: Mushroom Soup, Kebab (Georgian cutlet) with tomato sauce and potato garnish, Honey cakeMushroom Soup, Kebab (Georgian cutlet) with tomato sauce and potato garnish, Honey cake

  • Dni Gruzínskej kuchyne #3

    V rámci zajtrajšieho slávnostného obeda (ale aj ako menu pre stravníkov) sa môžete tešiť na: KHACHAPURI, Beetroot PKHALI, polievku KHARCHO, hlavný chod SHKMERULI a ako dezert sa bude podávať Baked pumpkin

  • Dni Gruzínskej huchyne #2

    Ešte nemáte objednaný obed na zajtra? Tu je špeciálna Gruzínska ponuka s poradovým číslom 3:

    Polievka Khinkali, hlavné jedlo Beans, dezert

strana: